ONZE AANPAK

De mensen in onze gemeenschappen hebben grote dromen. Sommigen willen op school uitblinken en naar de universiteit gaan. Anderen willen de handen uit de mouwen steken en hun familie helpen. Iedereen wil een beter leven voor zichzelf en hun kinderen.
 

Omdat onze gemeenschappen grote dromen hebben, weten we dat ook wij groot moeten dromen. Daarom ontwikkelen we onze missie met drie pijlers: leren, groeien en bouwen.
 

Lees hieronder meer over elk van deze benaderingen en gerelateerde projecten.

LEREN

We helpen meer studenten om de opleiding te krijgen die ze verdienen via ons sponsorprogramma en lokale activiteiten.

 

Sponsorprogramma

We verbinden adoptieouders ("padrinos" en "madrinas") van over de hele wereld met kinderen hier in León die hulp nodig hebben met schoolgeld en materialen om hun opleiding voort te zetten.

 

Weekendprogramma

We bieden lessen en activiteiten aan voor studenten op zaterdag en zondag. Deze programma's bieden studenten extra hulp bij schoolwerk. Ze zijn ook ontworpen om leren leuk te maken, zodat studenten gemotiveerd blijven en zich betrokken voelen bij hun eigen leerproces.

 

Gemeenschapscentrum

We hebben recent geld ingezameld om een gemeenschapscentrum in Tamarindo te bouwen. Eenmaal voltooid, stelt deze faciliteit ons in staat om de toegang tot onderwijs voor studenten in het gebied aanzienlijk uit te breiden.

 

Digitaal onderwijs

We werken samen met online lerende organisaties, waaronder D-Teach en You Bridge, om meer leermogelijkheden te bieden aan kinderen en jonge volwassenen in onze gemeenschappen. Dit initiatief is nieuw en we zijn enthousiast over het potentieel ervan.

 

Speciale klassen

We bieden leertrajecten op maat, gebaseerd op de interesses van onze studenten en de vaardigheden en beschikbaarheid van onze vrijwilligers. Voormalige vrijwilligers hebben teken-, muziek- en Engelse lessen gegeven. We rekruteren vrijwilligers om deze lessen voort te zetten en om nieuwe cursussen aan te bieden in de toekomst.

GROEI

We proberen wegen te effenen voor een beter levensonderhoud voor vrouwen en gezinnen.

 

Ondernemerschap

We bieden een microfinancieringsprogramma voor vrouwen en gezinnen in onze gemeenschappen om specifieke zakelijke plannen en ambities te ondersteunen.

 

Onderneming met een doel

We werken aan de oprichting van een nieuw bedrijf in León dat een gat in de markt zou vullen door professionele diensten, zoals elektrische en sanitaire ondersteuning, aan te bieden aan lokale bewoners en bedrijven. Onze visie is om op een dag onze educatieve projecten te ondersteunen met winst van dit bedrijf. We proberen ook banen te creëren voor afgestudeerden van onze opleidingen.

BOUWEN

We investeren in projecten die een verschil maken in onze gemeenschappen.

 

Tamarindo Community Centre
We bouwen een leercentrum in de wijk Tamarindo. Dit centrum zal de toegang tot het onderwijs voor kinderen verbeteren, maar het zal ook de gemeenschap als geheel ten goede komen door moeders te begeleiden bij het opzetten van bedrijfjes, inwoners te leren tuinieren,…


Enkele ideeën:

  • Tuinen: Veel van de kinderen in onze programma's hebben geen toegang tot vers fruit en groenten. We zullen een tuin achter het leercentrum inrichten om aan te tonen hoe mensen hun persoonlijke tuinen gezond kunnen laten groeien en onderhouden.

  • Wifi: Tamarindo heeft weinig toegang tot internet. We werken eraan om dat te veranderen door wifi naar ons centrum te brengen, zodat inwoners van de gemeenschap toegang hebben tot een wereld van informatie en bronnen.

  • Tourism: Tamarindo is een prachtige plaats, met een grote visrijke rivier die populair is als zwemparadijs. Ons nieuw centrum zal een vaste baken worden voor toeristen, waardoor we zowel het bewustzijn van onze projecten vergroten als geld verdienen om het centrum te ondersteunen.  Hiervoor wordt er samen met de moeders een dagexcursie georganiseerd waarvoor toeristen een bijdrage betalen.

 
 
 

+505 8292 0563

León, Nicaragua

©2017 BY MPOWERING PEOPLE